Wat doe jezelf en wat doe ik voor jou?

Als ondernemer doe je waar je goed in bent. Dat is administratie vaak niet. Samen bepalen we wie wat doet en wat het je kost.

schedule 23 aug 2021
bookmark_border Belastingtips
create Henk van der Veen

Jij bent heel goed in een vak. En daarom ben je ondernemer geworden. Daar heb je plezier aan als ondernemer en dan werk jij het meest efficient. En in de avonduren wacht dan nog de administratie. Die elke keer maar ophoopt en waar je tegen opziet als een berg. En als de tijd voor de BTW-aangifte komt dan overzie je het niet eens meer. Daar word je werkplezier niet groter van.

De meeste ondernemers willen voeling houden met hun administratie, ze maken graag zelf de facturen en kijken elke dag even of het geld er al is. Anderen willen ook graag de uitgaven bijhouden, de bankmutaties bekijken. Je kunt als ondernemer zelf de BTW-aangifte doen of zelfs je aangifte Inkomstenbelasting of Vennootschapsbelasting.

Ik heb gemerkt dat een ondernemer of een directeur zelf goed weet waar de administratie nog leuk of te doen is. Je kiest zelf wat je wilt doen en laat mij de rest doen. Die filosofie is erg waardevol. Want je doet waar je goed in bent of wat je leuk vindt. WIl je alleen de verkoopfacturen maken? Prima, dan doe ik de inkoopfacturen en de bank. Wil je alleen elk kwartaal een check van de administratie? Prima, dan spreken we dat af.  We maken duidelijke afspraken over wie wat doet. Zo voorkom je boetes en misverstanden.

Adviseur

Henk van der Veen

Sinds 2013 werkt Henk als zelfstandig adviseur en adviseert hij meer dan 30 stichtingen, ondernemers en BV’s. Hiervoor heeft hij veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van financiën en is hij vooral actief geweest in de non-profit sector.