Heb ik een accountant nodig

Heel veel organisaties hebben een accountant. Vaak is een accountant niet nodig en kan de ondernemer voordeliger werken.

schedule 23 aug 2021
bookmark_border Financiële vragen
create Henk van der Veen

Accountant is in Nederland een beschermd beroep. Je krijgt meer zekerheid als ondernemer of bestuurder van een vereniging of stichting als het gaat om je jaarrekening. Maar, vaak weet je wel hoe het ervoor staat en zoek je alleen iemand die de regels kent  en fiscaal voordelig kan helpen. Dan help ik je graag. Ik heb de opleiding voor AA-accountant gevolgd, maar heb niet die titel. Dat is in jouw voordeel omdat ik de regels ken, maar niet de richtlijnen voor controles hoef te volgen en geen groot kantoor heb. Daardoor profiteer je maximaal van de kennis van een accountant zonder de hogere kosten.

Natuurlijk kunnen statuten, een subsidieverstrekker of de wet voorschrijven dat een accountantscontrole verplicht is. Ook dan kan ik je helpen met besparen. Jaarlijks bereid ik veel jaarrekeningen voor, die later door de accountants van allerlei kantoren worden gecontroleerd. Ik neem alle vragen, opmerkingen en gedoe van de controle over en zorg ervoor dat de dossiers zo worden opgeleverd dat accountants ze begrijpen. Pas bij de bespreking van de jaarrekening kom je als directeur of bestuurder de accountant weer tegen. En dat is vaak het moment dat de accountant een handtekening zet onder de jaarrekening.

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem contact op.

Adviseur

Henk van der Veen

Sinds 2013 werkt Henk als zelfstandig adviseur en adviseert hij meer dan 30 stichtingen, ondernemers en BV’s. Hiervoor heeft hij veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van financiën en is hij vooral actief geweest in de non-profit sector.